How to
Monday, 27 September 2021

Το iPhone σας μπορεί να σας δώσει μια υπόδειξη εάν ο κωδικός πρόσβασής σας κινδυνεύει.

Όπως πιθανώς θυμάστε, σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία γράψαμε για διάφορες μεθόδους για την προστασία των κωδικών πρόσβασής σας.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή KeePass για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης ή τον έλεγχο της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Have I Been Pwned για να δείτε αν είχε παραβιαστεί σε διαρροή δεδομένων. Τι γίνεται όμως αν θα μπορούσατε να λάβετε αυτόματα μια ειδοποίηση όποτε κινδυνεύει ο κωδικός πρόσβασής σας; Μαντέψτε τι, ακριβώς αυτό μπορεί να κάνει το iPhone σας.

Apple's Security Recommendation .

Το iOS 14 διαθέτει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που ανιχνεύει αυτόματα πότε οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύονται στο iPhone σας κινδυνεύουν να εκτεθούν και να σας ειδοποιήσουν να τους αλλάξετε.

• Η προειδοποίηση υποκλοπής κωδικού πρόσβασης εκδίδεται για παραβιάσεις δεδομένων υψηλής προτεραιότητας και συνήθως αναφέρει: «Ο κωδικός πρόσβασης για τον [ιστότοπό σας] λογαριασμό έχει εμφανιστεί σε διαρροή δεδομένων, θέτοντας τον λογαριασμό σας σε υψηλό κίνδυνο. Το iPhone μπορεί να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε ξανά τον λογαριασμό σας ».

• Ένας κλεμμένος κωδικός πρόσβασης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος έχει τον κωδικό πρόσβασής σας και πρόκειται να συνδεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι ο κωδικός πρόσβασής σας έχει εμπλακεί σε κάποιο είδος διαρροής δεδομένων και το iPhone θα σας προτείνει να αλλάξετε τα στοιχεία σύνδεσής σας για να είστε ασφαλείς. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τον κωδικό πρόσβασης "umbrella1" σε έναν ιστότοπο και εντοπιστεί ότι κάποιος άλλος χρησιμοποίησε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε διαφορετικό ιστότοπο που έχει παραβιαστεί, θα ειδοποιηθείτε.

iphone 11

Πώς να βελτιώσω την ασφάλεια των κωδικών μου;

  • Μην επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης.
  • Μάθετε αν οι κωδικοί πρόσβασής σας έχουν κλαπεί.
  • Το μήκος είναι το κλειδί. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.
  • Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης αποθηκεύουν τα στοιχεία σύνδεσής σας για όλους τους ιστότοπους που χρησιμοποιείτε και σας βοηθούν να συνδεθείτε αυτόματα σε αυτούς. Με αυτό το τρόπο το μόνο που έχετε να θυμάστε είναι ο κωδικός της εφαρμογής .

Δείτε επίσης:

Google Chrome τρόπος εισαγωγής κωδικών πρόσβασης.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ενώ εργαζόμαστε σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες είναι να θυμόμαστε τους κωδικούς πρόσβασης. Και ας το παραδεχτούμε, αν και είναι ευαίσθητο, η παρακολούθηση όλων τους κατά την εναλλαγή μέσω των ιστότοπων πολλές φορές την ημέρα, είναι λίγο ταραχώδης.

Διαγραφή μηνυμάτων Gmail: Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν υπηρεσίες email Gmail και όλοι αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα email στα εισερχόμενά μας στο Gmail. Εν τω μεταξύ, το Gmail εισήγαγε ταξινομημένες δυνατότητες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά πιστεύω ότι η ταξινόμηση είναι επίσης ένα χάος.

Οι εκδόσεις του Insider Preview των Windows 10 διαθέτουν μια ενσωματωμένη "χρονική βόμβα". Κάθε ένα συνοδεύεται από ημερομηνία λήξης και τα Windows τελικά θα αρνηθούν την εκκίνηση εντελώς μετά από αυτήν την ημερομηνία. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε πότε θα συμβεί αυτό.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok