200 εκατομμύρια χρήστες για το Threads, που συνεχίζει τη μεγάλη άνοδό του
Saturday, 21 September 2024

200 εκατομμύρια χρήστες για το Threads, που συνεχίζει τη μεγάλη άνοδό του

Το Threads, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε από τη Meta ως εναλλακτική λύση στο Twitter, έχει προσελκύσει 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μόλις 13 μήνες από την κυκλοφορία του.

Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, επιβεβαίωσε αυτό το ορόσημο μέσω ανάρτησης στην ίδια την πλατφόρμα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Threads θα συνεχίσει "να εμπνέει ιδέες που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά".

Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε τη δήλωση του Mark Zuckerberg, CEO της Meta, στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, όπου ανέφερε ότι η πλατφόρμα πλησίαζε τους 200 εκατομμύρια χρήστες.

threads

Η ανοδική πορεία του Threads είναι εντυπωσιακή. Από τα 150 εκατομμύρια χρήστες τον Απρίλιο του 2024, έφτασε τα 175 εκατομμύρια τον Ιούλιο, στην πρώτη του επέτειο, για να φτάσει τελικά τα 200 εκατομμύρια τον Αύγουστο. Αυτή η ταχεία ανάπτυξη δείχνει ότι το Threads έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα κοινό που αναζητά εναλλακτικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλο που το Threads βρίσκεται ακόμη μακριά από τα μεγέθη του κύριου ανταγωνιστή του, του X (πρώην Twitter), το οποίο σύμφωνα με τον Elon Musk είχε πάνω από 600 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες τον Μάιο του 2024, η γρήγορη ανάπτυξή του είναι αξιοσημείωτη. Η μείωση της δημοτικότητας του Twitter υπό τη νέα διοίκηση του Musk φαίνεται να έχει δημιουργήσει ένα κενό στην αγορά, το οποίο το Threads επιχειρεί να καλύψει.

Ο Mark Zuckerberg εκφράζει αισιοδοξία για το μέλλον του Threads, πιστεύοντας ότι η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες, αν και δεν έχει δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η Meta επικεντρώνεται στη βελτίωση του συστήματος προτάσεων περιεχομένου του Threads, ενώ παράλληλα προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, με στόχο την ενίσχυση της εμπλοκής των χρηστών και τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της πλατφόρμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!