Apple: το σπίτι του μέλλοντος
Wednesday, 16 October 2024

Apple: το σπίτι του μέλλοντος

Το project με κωδική ονομασία J595 αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα της Apple, με στόχο την κυκλοφορία του το 2026 ή 2027 και εκτιμώμενη τιμή γύρω στα 1.000 δολάρια. Η συσκευή, η οποία φιλοδοξεί να γίνει το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού, θα συνδυάζει λειτουργίες τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης παρακολούθησης της οικιακής ασφάλειας. Ένας λεπτός ρομποτικός βραχίονας θα επιτρέπει την πλήρη περιστροφή της οθόνης, προσφέροντας μια καινοτόμο εμπειρία χρήσης.

Η ανάπτυξη της συσκευής είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Apple για την αύξηση των εσόδων της και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου για αυτόνομο όχημα. Το έργο ηγείται ο Kevin Lynch, αντιπρόεδρος τεχνολογίας, με μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών και μηχανικών. Η συσκευή θα ελέγχεται κυρίως μέσω της Siri και άλλων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης, ανταποκρινόμενη σε φωνητικές εντολές.

 

Apple

 

Παράλληλα, η Apple εξετάζει και άλλες καινοτομίες, όπως ρομπότ για οικιακή χρήση, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, και αναδιπλούμενο iPad. Ωστόσο, υπάρχουν προκλήσεις, καθώς το τμήμα μάρκετινγκ ανησυχεί για την αποδοχή της συσκευής από τους καταναλωτές, ενώ τα στελέχη μηχανικής προβληματίζονται για τους απαιτούμενους πόρους. Παρόλα αυτά, ο Tim Cook και ο John Ternus υποστηρίζουν ένθερμα το έργο, προσπαθώντας να διαφοροποιήσουν τις πηγές εσόδων της Apple, καθώς οι πωλήσεις του iPhone επιβραδύνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!