Φόρτιση σε σχεδόν 4 λεπτά για το smartphone σου
Wednesday, 16 October 2024

Φόρτιση σε σχεδόν 4 λεπτά για το smartphone σου

Η Realme εισάγει νέα δεδομένα στη βιομηχανία φόρτισης μπαταριών ηλεκτρονικών συσκευών με την παρουσίαση της επόμενης γενιάς τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης 320W. Με αυτήν την καινοτομία, η εταιρεία κερδίζει τον τίτλο της ταχύτερης φόρτισης κινητού, καταφέρνοντας να φορτίσει πλήρως ένα smartphone σε μόλις 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς καμία άλλη εταιρεία δεν είχε καταφέρει να επιτύχει αυτή την ταχύτητα μέχρι σήμερα.

Η Realme είχε προηγουμένως εισαγάγει την τεχνολογία φόρτισης 240W τον Φεβρουάριο του 2023 με τη συσκευή Realme GT3. Λίγο αργότερα, η Redmi παρουσίασε μια τεχνολογία 300W, επιτυγχάνοντας φόρτιση σε 4 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Παρ' όλα αυτά, η Realme κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το όριο με την τεχνολογία 320W, που επιτρέπει τη φόρτιση του 26% της μπαταρίας ενός smartphone σε μόλις ένα λεπτό και το 50% σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Η καινοτομία αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκπροσώπους διεθνών μέσων στα κεντρικά γραφεία της Realme στη Σενζέν της Κίνας. Η νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης φορτίζει πολλαπλές κυψέλες της μπαταρίας ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τη συμβατική φόρτιση που μεταφέρει ισχύ σε μία μόνο κυψέλη. Η μπαταρία που χρησιμοποιήθηκε στην επίδειξη είχε χωρητικότητα 4.420 mAh και σχεδιάστηκε με τέσσερις κυψέλες στοιβαγμένες τη μία επάνω στην άλλη, προσφέροντας 10% μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα συμβατικά σχέδια.

Φόρτιση

Η Realme επισημαίνει ότι στόχος της νέας αυτής τεχνολογίας είναι να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία φόρτισης για τους χρήστες smartphone, κάνοντας τους παρατεταμένους χρόνους φόρτισης παρελθόν. Παρά την εντυπωσιακή αυτή πρόοδο, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πότε η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί εμπορικά σε κάποιο από τα νέα μοντέλα της, αφήνοντας το κοινό να αναμένει την επόμενη κίνηση της Realme στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!