Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει το Apple Pay
Friday, 21 June 2024

All Categories

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει το Apple Pay

Η τρίτη συστημική τράπεζα που πλέον «μπαίνει» στο ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά την Alpha Bank που έκανε την αρχή και τη Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς δίνει τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών σε όσους πελάτες της χρησιμοποιούν iPhone και Apple Watch. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Εθνική Τράπεζα παραμένει η μοναδική συστημική τράπεζα που δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Η διαδικασία προσθήκης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών της Τράπεζας Πειραιώς στο Apple Pay γίνεται όπως πάντα μέσω της εφαρμογής Wallet, με τον χρήστη να επιλέγει αρχικά την τράπεζα και στη συνέχεια να ακολουθεί τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τράπεζας, υποστηρίζονται όλες οι Visa και Mastercard κάρτες. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να δηλώσει την κάρτα που επιθυμεί ως προκαθορισμένο τρόπο πληρωμής με το iPhone, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να αλλάξει κάρτα πολύ εύκολα μέσα από ένα όμορφο μενού.

Τράπεζα Πειραιώς

Κατά τη διαδικασία ανέπαφης πληρωμής σε POS, ο χρήστης του iPhone θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο βιομετρικό στοιχείο όπως το Face ID ή το Touch ID προκειμένου να πιστοποιήσει ότι είναι αυτός ο πραγματικός κάτοχος της συσκευής, και να προχωρήσει στη συνέχεια στην πληρωμή.

Η Eurobank είναι η δεύτερη συστημική τράπεζα που υποστηρίζει το ψηφιακό πορτοφόλι Apple Pay, με την Alpha Bank να έχει κάνει την αρχή πριν ένα χρόνο. Στις διαθέσιμες επιλογές ενός κατόχου iPhone περιλαμβάνεται ακόμα η Viva Wallet, καθώς και ξένες fintech όπως η Revolut, η N26 και η Curve. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, παρόμοια υποστήριξη προετοιμάζει και η Εθνική Τράπεζα, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Για την ενεργοποίηση της κάρτας της Τράπεζα Πειραιώς στο iPhone απαιτείται μια απλή διαδικασία μέσω της εφαρμογής Wallet, με τον χρήστη να μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές ακόμα και με το Apple Watch του.

 

Σχετικά άρθρα 

 

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!