Πως να κάνετε συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης σε όλες τις συσκευές σας
Wednesday, 03 June 2020

Πως να κάνετε συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης σε όλες τις συσκευές σας

Μπορείτε να συνδεθείτε σε εφαρμογές και ιστοτόπους σε διαφορετικές συσκευές χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποθηκευτεί στον Λογαριασμό σας Google, όταν:

  • Συνδέεστε στο Android
  • Συνδέεστε στο Chrome με ενεργοποιημένο τον συγχρονισμό
     

Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στον Λογαριασμό σας Google

Εάν η επιλογή Να προτείνεται αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης είναι ενεργοποιημένη, θα σας ζητείται η αποθήκευση του κωδικού πρόσβασης κατά τη σύνδεσή σας σε ιστοτόπους και εφαρμογές στο Android και το Chrome.

Για να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης για τον ιστότοπο ή την εφαρμογή, επιλέξτε Αποθήκευση. Εάν διαθέτετε περισσότερους από έναν συνδεδεμένους Λογαριασμούς Google στη συσκευή σας Android, μπορείτε να επιλέξετε τον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης ανά πάσα στιγμή στη διεύθυνση passwords.google.com.

Διαχείριση προτάσεων για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης

Μπορείτε να επιτρέψετε στο Chrome να θυμάται κωδικούς πρόσβασης για ιστοτόπους και να σας συνδέει αυτόματα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποθηκευτεί στον Λογαριασμό σας Google.

Υπολογιστής

Η επιλογή Να προτείνεται αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ή να την ενεργοποιήσετε ξανά.

  1. Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Chrome.
  2. Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προφίλ Κωδικοί πρόσβασης.
  3. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Να προτείνεται αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης.

Διαχείριση των προτάσεων για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης για συγκεκριμένους ιστοτόπους ή εφαρμογές

Μπορείτε να επιλέξετε να μην αποθηκεύονται ποτέ οι κωδικοί πρόσβασης για συγκεκριμένους ιστοτόπους. Όταν σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε Ποτέ. Δεν θα εμφανιστεί ξανά η πρόταση αποθήκευσης αυτού του κωδικού πρόσβασης.

Μπορείτε να δείτε ή να διαχειριστείτε τους ιστοτόπους οι οποίοι δεν θα προτείνουν ποτέ αποθήκευση κωδικών πρόσβασης:

  1. Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Chrome.
  2. Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Προφίλ"  Κωδικοί πρόσβασης.
    • Εάν δεν βλέπετε τον Λογαριασμό σας Google, μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό στο Chrome.
  3. Στην ενότητα "Να μην αποθηκεύονται ποτέ", δείτε τους ιστοτόπους που δεν θα προτείνουν ποτέ την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης. Για να καταργήσετε έναν ιστότοπο, κάντε κλικ στο εικονίδιο Κατάργηση Κατάργηση.

Διαχείριση αυτόματης σύνδεσης

Μπορείτε να συνδέεστε αυτόματα σε ιστοτόπους και εφαρμογές χρησιμοποιώντας στοιχεία που έχετε αποθηκεύσει. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη σύνδεση αν προτιμάτε να παρέχετε επιβεβαίωση πριν τη σύνδεση.

  1. Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Chrome.
  2. Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Προφίλ"  Κωδικοί πρόσβασης.
    • Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Αυτόματη σύνδεση

Υπολογιστής

 

Διαχείριση προτάσεων για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης

Μπορείτε να επιτρέψετε στο Chrome να θυμάται κωδικούς πρόσβασης για ιστοτόπους και να σας συνδέει αυτόματα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποθηκευτεί στον Λογαριασμό σας Google.

Η επιλογή Να προτείνεται αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ή να την ενεργοποιήσετε ξανά.

  1. Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις  της συσκευής σας  Google  Λογαριασμός Google.
  2. Στο επάνω μέρος, κάντε κύλιση προς τα δεξιά και πατήστε Ασφάλεια.
  3. Μεταβείτε με κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Σύνδεση σε άλλους ιστοτόπους" και πατήστε Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης.
  4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Να προτείνεται αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης.

Διαχείριση προτάσεων για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης για συγκεκριμένες εφαρμογές

Μπορείτε να επιλέξετε να μην αποθηκεύονται ποτέ οι κωδικοί πρόσβασης για συγκεκριμένες εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας. Όταν σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε Ποτέ. Δεν θα εμφανιστεί ξανά η πρόταση αποθήκευσης αυτού του κωδικού πρόσβασης.

  1. Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις  της συσκευής σας  Google Λογαριασμός Google.
  2. Στο επάνω μέρος, κάντε κύλιση προς τα δεξιά και πατήστε Ασφάλεια.
  3. Μεταβείτε με κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Σύνδεση σε άλλους ιστοτόπους" και πατήστε Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης.
  4. Μεταβείτε με κύλιση προς τα κάτω στο στοιχείο "Αποκλεισμένοι".
  5. Από εδώ, μπορείτε να:
    • Αποκλείσετε προτάσεις για αποθήκευση ενός κωδικού πρόσβασης για μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Πατήσετε το εικονίδιο Προσθήκη  και να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να αποκλείσετε.
    • Καταργήσετε τον αποκλεισμό προτάσεων για την αποθήκευση ενός κωδικού πρόσβασης για μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Δίπλα στην εφαρμογή της οποίας τον αποκλεισμό θέλετε να καταργήσετε, πατήστε το εικονίδιο Μενού  Διαγραφή.

Διαχείριση αυτόματης σύνδεσης

Μπορείτε να συνδέεστε αυτόματα σε ιστοτόπους και εφαρμογές χρησιμοποιώντας στοιχεία που έχετε αποθηκεύσει. Επίσης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση αν προτιμάτε να παρέχετε επιβεβαίωση πριν τη σύνδεση.

  1. Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις  της συσκευής σας και έπειτα Google Λογαριασμός Google.
  2. Στο επάνω μέρος, κάντε κύλιση προς τα δεξιά και πατήστε Ασφάλεια.
  3. Μεταβείτε με κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Σύνδεση σε άλλους ιστοτόπους" και πατήστε Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης.
  4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Αυτόματη σύνδεση

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

5 χρήσιμες Συμβουλές για το Chrome

Πως να ορίσετε το Chrome ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

Πως να ρυθμίσετε τις σελίδες εκκίνησης

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok